Portret van topvioliste Emmy Verhey. Wie is de vrouw die als wonderkind haar entree maakte en in haar vijftigjarige carrière naam maakte in zowel binnen- als buitenland?
In november 2015 sloot topvioliste Emmy Verhey haar vijftigjarige carrière af. De makers van deze documentaire legden niet alleen de aanloop naar haar afscheidsconcert vast, maar bleven haar ook volgen in het jaar nadat het doek gevallen is en blikken met haar terug op een carrière die naast grote successen gepaard ging met opoffering, eenzaamheid en twijfel. Was het bekendheid tegen wil en dank? Het etiket van wonderkind als juk? En kan zij nu haar eigen levenslessen overbrengen op de jeugd en in het bijzonder op haar nieuwe protegee?

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
Omroep Gelderland

Titel: De laatste keer, tweede deel
Jaar: 2017
Duur : 1 uur
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

GeschiedenisKunst & CultuurMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.