Politiek drama volgt de vermeende gebeurtenissen tijdens de aanloop naar het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, waarin Max van der Stoel vader Zorreguieta moet dwingen niet naar de bruiloft te komen.
Tussen feit en fictie balancerend politiek drama volgt de gebeurtenissen tijdens de aanloop naar het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Premier Kok (Bram van der Vlugt) probeert een kabinetscrisis te voorkomen en stuurt de Minister van Staat, Max van der Stoel (Eric van der Donk), naar New York om vader Zorreguieta te vertellen dat hij niet welkom is op de bruiloft van zijn dochter, vanwege zijn omstreden rol in het Videla-regime in de jaren '70.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Riba Filmproductions BV
Omroep
VPRO TV

Titel: De kroon
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (2005)
Peter de Baan

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still