Hoe wen je aan een nieuwe klas, een andere taal en een juf die je niet kunt verstaan? De nieuwe lichting vluchtelin­genkinderen die juf Kiet onder haar hoede krijgt, wint langzaam aan zelfvertrouwen.
Kiet Engels is een juf die je ieder kind zou toewensen. Ze is streng maar nooit hard­vochtig, liefdevol maar nooit slap. Haar geduld is oneindig en ook de meest onge­mo­tiveerde leer­lingen weet ze erbij te trekken. De kinderen in haar klas zijn nog maar pas in Neder­land en hebben vaak een pijn­lijke tijd van oorlog en ellende achter zich. In een puur observerende stijl — zonder commen­taar of inter­views — volgen de makers een jaar lang vier leer­lingen van verschil­lende nation­aliteiten en leefti­jden. De film wordt vanuit hun perspec­tief verteld.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Still fotografie

Titel: De kinderen van juf Kiet
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 54 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020

PolitiekMaatschappijEtniciteitIllustratie Biënnale

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte