Docu­men­taire waarin heroïn­ev­er­slaafden hun verhaal doen over het gewone lekkere begin, het-er-niet-meer-buiten-kunnen, de ellende en de ratio­nal­isaties. De film, gepro­duceerd door het Amster­dams Stad­sjour­naal, werd in 1983 bekroond met Gouden Kalf.
Debu­ut­film van film­maker Gerrit van Elst is een docu­men­taire waarin heroïn­ev­er­slaafden hun verhaal doen over het gewone lekkere begin, het-er-niet-meer-buiten-kunnen, de ellende en de ratio­nal­isaties. De film, gepro­duceerd door het Amster­dams Stad­sjour­naal, werd in 1983 bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Lange Documentaire.

Titel: De kick
Jaar: 1982
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1983

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (1983)
Gerrit van Elst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte