Persoonlijke documentaire waarin het levensverhaal van de vader van de regisseur, Chinees restauranthouder in Maastricht, en de grote historische ontwikkelingen van China parallellen vertonen.
Yan Ting Yuen probeert in deze documentaire toegang te krijgen tot de geschiedenis van haar zwijgzame vader: Chinees restauranthouder in Maastricht. Ze ontdekt dat deze indirect maar onlosmakelijk verbonden is met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in het land van oorsprong. Haar vader blijkt drie uiteenlopende levens te hebben geleid, in Dapeng, China, in Hongkong en in Nederland. Het kleine verhaal van de vader en de familie van regisseur, verteld tegen de achtergrond van de grote geschiedenis van China en de Chinese diaspora.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Muziek
Productiebedrijf
Witfilm

Titel: De keuze van mijn vader
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

PolitiekMaatschappijGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.