Intieme film die het spanningsveld tussen vader en dochter onderzoekt. De dochter is schrijfster Karin Amatmoekrim, die een boek schrijft over haar vader Eric Lie, een taekwondolegende in Suriname.
Taekwondo-grootmeester Eric Lie is in Suriname een levende legende. Voor schrijfster Karin Amatmoekrim is hij vooral de vader die in haar leven schitterde door afwezigheid. Ze ontmoette hem voor het eerst op haar 22ste, maar durfde hem nooit echt toe te laten. Nu gaat zij voor haar boek op jacht naar de man achter de mythische verhalen. Durft ze het aan om het werkelijke verhaal op te schrijven en daarbij nietsontziend te zijn? Ligt haar loyaliteit bij haar vader, of bij haar boek? De intieme film onderzoekt het spanningsveld tussen vader en dochter.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie

Titel: De jacht op mijn vader
Jaar: 2017
Duur : 59 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

GeschiedenisKunst & Cultuur

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2017)
Gülsah Dogan

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.