Humoris­tische speelfilm waarin een theaterkomiek terugk­ijkt op zijn jeugd in een arm mole­naars­gezin en de haat-liefde­v­er­houding met zijn ogen­schi­jn­lijk gesto­orde broer.
Humoris­tische speelfilm waarin een theaterkomiek (Freek de Jonge) terugk­ijkt op zijn jeugd in een arm mole­naars­gezin. De film toont zijn ambities als goochelaar, het redden van zijn ogen­schi­jn­lijk gesto­orde broer uit een gesticht, een rijke opa, een opdringerige moeder, een suïci­dale vader en veel dode vliegen. De illu­sionist — een filmisch vervolg op De Jonge’s theater­voorstelling De tragiek uit 1981 — won in 1984 een Gouden Kalf voor Beste Speelfilm.

Titel: De illusionist
Jaar: 1983
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1995

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (1984)
Gerard Thoolen
Beste Lange Speelfilm (1984)
Jos Stelling

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Prijs v.d. Nederlandse Filmkritiek (1984)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte