Op historische feiten geïn­spireerde verzets­film over een Duitse gevluchte jood die aan het begin van de Tweede Werel­doorlog eige­naar is van de Amster­damse ijssalon Koco.
Op historische feiten geïn­spireerde verzets­film over de Duitse gevluchte jood Otto Schneeweiss (Gerard Thoolen) die aan het begin van de Tweede Werel­doorlog eige­naar is van de Amster­damse ijssalon Koco. Na conflicten tussen jongeren en NSB-ers wordt Otto’s zaak de brand­haard van het verzet tegen de Duit­sers. Schneeweiss’ vriendin (Renée Soutendijk) vindt haar emotionele vriend laf en gaat vreemd met een nazi.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Roeland Kerbosch Filmproduktie BV

Titel: De ijssalon
Jaar: 1985
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1986

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (1985)
Renée Soutendijk

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (1985)
Gerard Thoolen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte