Sem (12) wil ter nagedachtenis aan zijn vader op expeditie naar IJsland. In deze avontuurlijke familiefilm richt hij met een stel fantasierijke vrienden de IJslandbende op.
Mans van den Berg combineert in deze eerste lange speelfilm vriendschapsavontuur met rouwverwerking. Naar IJsland, kan dat zomaar? Wel als het aan de jonge puber Sem ligt. Zijn vader is daar verongelukt. Ter nagedachtenis wil Sem met een kleurrijk stel vrienden de ultieme tocht naar het tot de verbeelding sprekende eiland organiseren. Vijf eigenzinnige jongens en een meisje creëren zo een wereld waarin zij hun fantasie de vrije loop kunnen laten, allerlei gekke streken uithalen en onvoorwaardelijke vriendschap ervaren. Totdat blijkt dat de bende voor Sem meer betekent dan voor de rest. Terwijl het voor de anderen vooral een spel is, neemt Sem een gevaarlijk besluit.

Titel: De IJslandbende
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 13 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2018

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills