Marijke is nog piepjong als haar moeder het gezin verlaat om zich aan te sluiten bij een religieuze sekte. Nu, dertig jaar later, probeert ze het heftige verhaal van haar moeder te ontrafelen.
Toen Marijke acht jaar was, verliet haar moeder Aagje het gezin voorgoed om zich aan te sluiten bij de sekte van Sipke Vrieswijk; de ‘Gemeente Gods’. In 1999 werden Vrieswijk en zijn hoofdvrouw Aagje gearresteerd en veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarigen. Nog steeds worstelt de dochter met het verleden waarover amper gesproken wordt. Door getuigen te ondervragen en door middel van het schilderen van portretten, probeert ze haar geschiedenis alsnog een gezicht te geven. Wat is er precies gebeurd? Heeft Aagje de antwoorden die Marijke zoekt?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Productiebedrijf
seriousFilm
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
Het Raam Digital Cinema

Titel: De hoofdvrouw
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

Misdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.