Documentaire waarin Hof een treinreis maakt van Sint-Petersburg naar Sarajevo. Hij zoekt onderweg mensen op die hij eerder - tien tot vijftien jaar geleden - heeft gesproken en gefilmd.
Regisseur Rob Hof maakte de afgelopen twintig jaar regelmatig documentaires in Oost-Europa. Ditmaal neemt hij een trein van Sint-Petersburg naar Sarajevo, via onder meer Polen, voormalig Oost-Duitsland, Tsjechië, Slovenië, Kosovo en Albanië. Hij filmt tijdens deze railmovie zowel de reizigers als de landschappen die voorbijglijden. Hij zoekt onderweg mensen op die hij eerder - tien, vijftien jaar geleden - heeft gesproken en gefilmd. Onbekenden, zoals een schaapsherder in Albanië, en bekenden als de Poolse ex-leider Jaruzelski en het vroegere hoofd van de Stasi in Berlijn. De eerdere opnamen toont Hof in zwart-wit, tegenover kleurenbeelden van het heden. Zo ontstaat een kaleidoscopisch beeld van een gebied in een overgangsfase en van zijn inwoners, van wie sommige met weemoed of verdriet blijven hangen in het verleden, terwijl anderen vol hoop zijn voor de toekomst.

Credits

Regie
Producent
Montage
Productiebedrijf
Hof Filmproducties BV

Titel: De grens in mijn hart
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still