Documentaire over de Europese missie van Frans Timmermans in Brussel. De EU-Commissaris blijft, ondanks een Europa dat langzaam om hem heen afbrokkelt, onvermoeibaar zijn Europese idealen nastreven.
Sinds november 2004 is het als kersverse eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie de taak van Frans Timmermans de wildgroei aan regels in Europa aan te pakken. Al snel krijgt hij te maken met een van de meest turbulente jaren die Europa sinds haar oprichting heeft gekend, met de vluchtelingencrisis, de Turkijedeal, aanslagen in het hart van Europa en de gevreesde Brexit. Deze documentaire toont een bevlogen, diplomatieke Timmermans die de wereld afreist op zoek naar oplossingen voor steeds ingewikkelder wordende vraagstukken.Titel: De Europeaan
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

MaatschappijPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.