Daan probeert grip te krijgen op zijn leven, door postuum de confrontatie aan te gaan met zijn vader - fotograaf en cineast Ed van der Elsken. Daan ziet hem als hoofdoorzaak van zijn manische depressiviteit.
Daan van der Elsken is gewend om voor de camera te staan. Eerst was het de camera van zijn vader, de beroemde fotograaf en cineast Ed van der Elsken, nu die van zijn goede vriend Joris. Samen proberen ze grip te krijgen op Daans leven, door postuum de confrontatie met diens vader aan te gaan. Daan ziet Ed als hoofdoorzaak van de manische depressiviteit die hem al vijftien jaar teistert. Aan de hand van foto’s, filmbeelden en ontmoetingen met betrokken familie en vrienden probeert Daan te doorgronden wat de erfenis van zijn vader is.


Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design

Titel: De erfenis
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

Kunst & CultuurGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.