Documentaire over de baanbrekende animatiefilms waarmee de animatiepioniers Joop Geesink en Marten Toonder de wereld veroverden en tot in de jaren zeventig succes oogstten.
Documentaire over de baanbrekende animatiefilms waarmee de animatiepioniers Joop Geesink en Marten Toonder de wereld veroverden. In 1942 richtten zij de Geesink-Toonder Teekenfilm-Productie op en stonden daarmee aan de wieg van de Nederlandse animatiefilm. Later stichtten zij afzonderlijke bedrijven. Door middel van levendige verhalen van oud-medewerkers wordt een beeld geschetst van een succesverhaal waar pas in de jaren zeventig een eind aan kwam.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
NGN produkties
Distributie
Eye Filmmuseum

Titel: De Duivendrechtse Disney - A Businessman's Idea of an Artist
Jaar: 2012
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.