Docu­men­taire en tevens regiede­buut van Thom Hoffman, waarin aan de hand van inter­views met vrienden en kennissen van Adriaan Ditvoorst een portret geschetst wordt van deze filmmaker.
In zijn regiede­buut maakte acteur Thom Hoffman een calei­do­scopisch portret van zijn vriend en collega Ditvoorst die hij beschouwde als een held en pionier van de Neder­landse auteurs­film. In de docu­men­taire speur­tocht toont de film het leven en werk van de regis­seur aan de hand van inter­views met zijn vrienden en kennissen (voor­namelijk afkom­stig uit de filmw­ereld), waaronder cameraman Jan de Bont, produ­cent Jan Vrijman en regis­seur Pim de la Parra, film­frag­menten en spelscènes met onder­zoeker’ Huub van der Lubbe.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
CinéTé Filmproduktie bv

Titel: De domeinen Ditvoorst
Jaar: 1992
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1992

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (1992)
Thom Hoffman

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte