Speelfilm gebaseerd op Hugo Claus' gelijknamige toneelstuk uit 1962. Een huwelijk op het dieptepunt tijdens een vakantie in Joegoslavië. Als Elena vreemd gaat, wil Edward haar zoveel mogelijk kwellen. Hij ensceneert zijn zelfmoord.
Speelfilm gebaseerd op Hugo Claus' gelijknamige toneelstuk uit 1962, die ook het scenario schreef. Een crisis in het huwelijk van Elena en Edward bereikt zijn hoogtepunt tijdens een vakantie in Joegoslavië. Als Elena vreemd gaat met een Nederlandse toerist, wil Edward zijn overspelige vrouw zoveel mogelijk kwellen en hij ensceneert een zelfmoordpoging. De dans van de reiger werd in Joegoslavië opgenomen met een internationale cast. Het camerawerk werd verzorgd door de befaamde Franse cameraman Sacha Vierny die ook de Franse film Belle de Jour en tientallen andere grote films draaide.

Titel: De dans van de reiger
Jaar: 1966
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1984

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.