Het Sinterklaasfeest loopt gevaar door de snode plannen van een dokter die alle kinderen de ‘Blafhoest’ wil bezorgen. Sinterklaas en zijn Clubpieten krijgen dus te maken met een hoop wild geraas.
Het Sinterklaasfeest loopt gevaar. De schurkachtige Dokter Vleugelaer heeft een zogenaamde ‘Blafspray’ uitgevonden. Iedereen die ermee in aanraking komt, begint spontaan te blaffen. De gemenerik wil alle kinderen de ‘Blafhoest’ bezorgen, zodat hij daarna voor grof geld het medicijn aan hun ouders kan verkopen. Om zoveel mogelijk kids te bereiken, begint de dokter zijn plan op de pakjesboot: hij spuit de spray op alle Sinterklaascadeaus. Maar als ook de Pieten in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie helemaal uit de hand.

Titel: De club van Sinterklaas & geblaf op de pakjesboot
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still