Documentaire gedraaid tijdens de eerste coronagolf, waarin het ic-support team van UMC Amsterdam dagelijks familie van doodzieke patiënten telefonisch op de hoogte brengt van hun status.

Tijdens de eerste coronagolf wordt de familie van de patiënten op de ic dagelijks telefonisch op de hoogte gehouden door het ic-support team van het UMC Amsterdam: de zogenaamde 'lifelines'. Deze documentaire toont de even schrijnende als hoopvolle verhalen uit de onzekere begintijd van de pandemie. Soms blijkt een tussengesprek in het ziekenhuis met moeder en dochter ineens een afscheid van echtgenoot en vader te worden. In een ander geval gaat het tegen alle verwachtingen in weer goed en mag een vrouw haar echtgenoot na vele weken voor het eerst weer zien.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Talent United
CPS Films
Postproductiebedrijf
Fever Film

Titel: De bellers
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 17 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still 2
Still 1