Documentaire over een Amsterdams hedgefonds dat beleggen anders aanpakt: door een computer het werk te laten doen op basis van een formule. De grote vraag is natuurlijk: werkt de formule?
Twee broers denken een gouden beleggingsformule te hebben. Door een computer automatisch te laten handelen, willen ze hun eigen emoties uitschakelen om zo geld te verdienen aan het emotionele beleggen van anderen. Hun fonds heeft ruim een miljoen euro in kas maar door tegenvallende resultaten dreigen ze de huur van hun pand in de Amsterdamse Gouden Bocht niet meer te kunnen betalen. Om niet kopje onder te gaan, moeten ze alles uit de kast halen - en bovenal hun eigen emoties de baas blijven.

Credits

Uitvoerend Producent
Research
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Een van de jongens
Omroep
VPRO TV

Titel: De alchemisten
Jaar: 2015
Duur : 31 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

Maatschappij

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht (2015)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.