Verfilming van de gelijk­namige roman van Harry Mulisch recon­strueert de ware toedracht van de aanslag waarvan de jonge Anton Steen­wijk tijdens de Tweede Werel­doorlog getuige was.
Getrouwe verfilming van de gelijk­namige roman van Harry Mulisch recon­strueert de ware toedracht van de aanslag op een NSB’er waarvan de twaalf­jarige Anton Steen­wijk tijdens de Tweede Werel­doorlog getuige was. Dit leidde tot de executie van zijn ouders en broer. De door Anton verdrongen gebeurtenis komt jaren later in een nieuw daglicht te staan als hij achter de ware toedracht van de aanslag komt. Tot ver na de oorlog blijven de gebeurtenissen het leven van Anton beheersen. De aanslag werd onder­scheiden met een Oscar voor de Beste niet-Engel­stalige Film.

Titel: De aanslag
Jaar: 1986
Duur : 2 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Acteur (1986)
John Kraaijkamp sr.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte