Portret van Hans Becker, Rotterdammer in hart en nieren en hoogste baas bij de Stichting Humanitas in Rotterdam. Becker is ervan overtuigd dat investeren in een 'leukere' zorg louter voordelen heeft.
Mensen vinden hem wel eens bot, geeft Hans Becker toe, hoogste baas bij de Stichting Humanitas in Rotterdam. Becker geeft er de voorkeur aan zichzelf direct te noemen en toont voor de camera, die hem enkele dagen volgde, dan ook geen enkele terughoudendheid. Uit de registratie van Becker op zijn werk en thuis, interviews met hem en met zijn naaste omgeving, komt een onstuitbare, dynamische, creatieve, maar ook vrijgevige organisator naar voren, die ervoor zorgde dat de verzorgingshuizen van Humanitas werden 'opgeleukt' met goede restaurants, musea en een menselijker behandeling. Zijn humanitaire filosofie brengt hij ook in zijn privéleven in praktijk: zo nam hij liefdevol een ongeneeslijke junk in zijn huis op. 'Ik weet eigenlijk niet meer zo goed hoe hij hier terecht kwam,' mompelt Becker verontschuldigend. Behalve op het werk en thuis volgt de filmmaker de markante Rotterdammer ook bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Humanisering van de zorg aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Omroep
RTV Rijnmond

Titel: Creator van geluk
Jaar: 2008
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still