Korte, filmische bewerking van de voorstelling Ölelés, waarin twee heren, jeugdvrienden, al dansend, onge­wapend duelleren. Hun virtuoze kracht­meting toont een breed scala aan emoties.


Korte, filmische bewerking van de voorstelling Ölelés van Jordi Cortés Molina en Damián Muñoz, geïn­spireerd op de roman Gloed van Sándor Márai (1942). Twee heren, oude jeugdvrienden, ontmoeten elkaar in een indruk­wekkend, zeer afgelegen gebouw. Al dansend duelleren ze onge­wapend. Een kracht­meting die, afwis­se­lend inge­togen, dan weer gepas­sioneerd, emoties tussen de twee tegen­polen weergeeft. Met een scherp oog voor ritme en mise-en-scène.

Credits

Uitvoerend Producent
Camera
Production Design
Set geluid
Sound Design

Titel: Coup de grâce
Jaar: 2011
Duur : 26 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01