Korte documentaire over de bouwers van corsowagens en de hartstocht van de buurtschappen om ieder jaar weer met de mooiste praalwagen voor de dag te komen.
Om de hartstocht van de buurtschappen voor het jaarlijkse bloemencorso in het Brabantse Zundert in beeld te brengen heeft debuterend regisseur Dorien Janssen een vaardige hulp gevonden in cameraman Jackó van 't Hof. Zijn beelden complementeren in Corsokoorts het verhaal over corsobouwers en hun wagens. Maandenlang worden kosten, moeite noch tijd gespaard om ieder jaar weer op de eerste zondag in september met de mooiste praalwagen voor de dag te komen. Het begint bij de boer die in de stromende regen op zijn veld vertelt dat het iedere keer weer een wonder is hoe een knolletje een bloemetje wordt en het eindigt bij de tranen van opluchting van de deelnemer met de vierde prijs. Honderdduizenden per stuk opgeprikte dahlia's geven zeventien dromen gestalte, voor de duur van één lange, mooie dag.

Credits

Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Omroep
NTR

Titel: Corsokoorts
Jaar: 2002
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.