Editor en filmmaker Core van der Hoeven vertelt over leven met niet-aangeboren hersenletsel. Uit eigen ervaring: hij hield een blijvende hersenbeschadiging over aan een abces in zijn hoofd.
Editor en filmmaker Core van der Hoeven - onder meer bekend van zijn projecten met kunstenaar Erik van Lieshout - werd in 2009 geopereerd wegens een abces in zijn hoofd. Hij hield er een blijvende hersenbeschadiging aan over. Hij maakte in 2010 de korte film Ziek over het abces, de operatie en de spraaktherapie die hij kreeg. Nu kijkt hij naar de effecten op de langere termijn. De film is een vanuit zijn perspectief verteld verhaal over leven met niet-aangeboren hersenletsel en zijn poging om zijn nieuwe realiteit te begrijpen.

Titel: Core 2.1
Jaar: 2017
Duur : 28 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Gezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.