Debuutfilm van de internationaal vermaarde popfotograaf en videoclipregisseur Anton Corbijn over Ian Curtis, de zanger van de Britse new wave-band Joy Division, die in 1980 op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.
Ian Curtis, de zanger van de Britse band Joy Division, pleegde in 1980 op 23-jarige leeftijd zelfmoord. De film is gebaseerd op het boek Touching from a Distance van de weduwe Deborah Curtis. Het verhaal concentreert zich op de laatste jaren van de zanger. Geheel in zwart-wit schetst de film een stemmig en naargeestig beeld van het Manchester eind jaren zeventig, maar zijn er ook opmerkelijk vermakelijke momenten.

Titel: Control
Jaar: 2007
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still