Mozaïek van verstokte bewonderaars van Kate Bush, die zich al jaren aan de publiciteit heeft onttrokken, toont het popidool als een onbereikbare geliefde waar iedere fan zijn ideaalbeeld op projecteert.
In 1993 deed Kate Bush definitief afstand van haar status als popster. Ze trok zich terug op een eilandje in de Theems en liet niks meer van zich horen. Toch leeft ze voort in de hoofden van talloze bewonderaars. De mozaïekdocumentaire Come Back Kate, opgebouwd uit portretten van Bush-fans, vormt een beeld van die adoratie. Julie doet een tribute-act en Melanie houdt luistersessies in Death Valley. Fred heeft zijn neiging tot stalken bezworen door een biografie te schrijven, waarin hij de bizarre doodsoorzaak van voorvader Henry Bush onthult. Peter, hoogleraar filosofie, ontving een alleraardigste reactie nadat hij de zangeres had geattendeerd op een spelfout in een songtekst, 'and that broke the spell'. Het menselijke contact verbrak de betovering van de mythische figuur. Cynthia noemt zichzelf 'Kate-fanatic'. Toen ze kanker kreeg, vreesde ze nooit meer een nieuw Bush-album te kunnen beluisteren. Maar eind 2005 genas ze en verbrak Bush een stilte van twaalf jaar met het nieuwe dubbelalbum Aerial.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Snow White Films
Omroep
NTR
Distributie
Snow White Films

Titel: Come Back Kate
Jaar: 2007
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2008

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still