Vijf Nederlandse meisjes maken in deze verbeeldingsrijke korte documentaire een reis door de herinneringen, ervaringen en beelden van hun ouders tijdens de oorlog in voormalig Joegoslavië.
Zelf groeiden deze vijf meisjes op in Nederland, maar de wortels van hun ouders lagen in voormalig Joegoslavië. En hoewel de jongere generatie de oorlog niet meemaakte, kennen ze deze duistere periode uit verhalen, herinneringen en beelden via hun ouders en internet. In deze documentaire reizen de meisjes terug in de tijd met behulp van harde feiten, vage herinneringen en gedetailleerde verslagen. Zo geraakt ook de kijker tijdens deze fantasierijke trip in de intieme sferen en geschiedenissen van hun families.

Credits

Production Design
Productiebedrijf
near/by film
Distributie
Eye Experimenteel

Titel: Cloud Forest
Jaar: 2019
Duur : 19 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

MaatschappijGeschiedenisMisdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.