Toneel­be­w­erking waarin vier oude studievrienden op elkaar worden terugge­worpen. Hun vriend­schaps­band blijkt in dit drama helaas niet bestand tegen de tand des tijds en zelfzuchtige ambities.
Vier oude studievrienden, succesvol als Tweede Kamerlid, gemeen­teambte­naar, advo­caat en toneel­regis­seur, worden door omstandigheden tijdelijk op elkaar terugge­worpen. Achter de schermen worstelen de heren namelijk alle­maal met nijpende prob­lemen. Uit soli­dariteit besluiten ze elkaar te helpen, maar de oude vriend­schap en vroegere verwachtingen blijken niet bestand tegen de tand des tijds en hun zelfzuchtige ambities. Film­drama, geïn­spireerd op het gelijk­namige toneel­stuk van Het Toneel Speelt.

Titel: Cloaca
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 49 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (2003)
Gijs Scholten van Aschat
Speciale Juryprijs (2003)
Jaap Spijkers
Speciale Juryprijs (2003)
Pierre Bokma
Speciale Juryprijs (2003)
Peter Blok

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2004)
Publieksprijs (2003)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte