Melodrama naar trilogie van Piet Bakker uit 1929. Een onopvoedbaar geacht schoffie wordt voortdurend onterecht bejegend en belandt na een fatale gebeurtenis uiteindelijk in een tuchthuis.
Melodrama naar trilogie van Piet Bakker uit 1929. Een onopvoedbaar geacht schoffie wordt voortdurend onterecht bejegend door school, maatschappelijk werkers, maar vooral zijn egoïstische moeder. Een fatale gebeurtenis doet het jochie uiteindelijk in een tuchthuis belanden. Deze Duits-Nederlandse coproductie werd in 1955 - al voor de Nederlandse première - op het festival van Venetië bekroond met een Zilveren Leeuw.

Titel: Ciske de Rat
Jaar: 1955
Duur : 1 uur, 35 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1986

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still