Het leven in een Algerijns dorp tegen het eind van de onafhankelijkheidsoorlog, gezien door de ogen van de jonge Bachir. Zijn vriendschap met een Franse soldaat maakt alles ingewikkeld.
Een dorp in Algerije, tegen het eind van de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog. De strijd zelf woedt achter de bergen, maar heeft wel zijn weerslag op het dorpsleven. De pientere, naïeve jonge Bachir droomt dat zijn vader, die hij lang niet heeft gezien, een vrijheidsstrijder is. Hij heeft gehoord dat hij als martelaarskind bevoorrecht zal zijn, maar zijn vriendschap met een Franse soldaat maakt alles ingewikkeld. Voor dit verhaal over het zoeken naar identiteit liet Traïdia zich inspireren door zijn Algerijnse jeugd.


Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Productiebedrijf
AARC Algérie
Postproductiebedrijf
Laser Films

Titel: Chroniques de mon village
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

DramaGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.