Het veertienjarige, veelbelovende kickbokstalent Esma wil 's werelds beste vechter worden. Maar ze kampt tegelijkertijd met de constante angst om haar ernstig zieke moeder te verliezen.
Esma Aras groeit op in de Haagse Molenwijk en is een veelbelovend kickbokstalent: ze is zelfs Nederlands kampioen. Ze valt op tijdens de trainingen tussen de oudere jongens en droomt ervan op de grootste vechtgala’s te schitteren en geschiedenis te schrijven. Terwijl Esma zich voorbereidt op een spannende wedstrijd, wordt haar moeder - die al langer ernstig ziek is - opgenomen in het ziekenhuis. Esma leeft altijd met de angst haar moeder te verliezen. Maar ze probeert zich groot en sterk te houden en vindt het moeilijk om haar kwetsbaarheid te tonen.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Kleurcorrectie

Titel: Champ
Jaar: 2019
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

SportJeugdActie & AvontuurGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.