Televisiedrama over een uitgebluste docent die na een pechdag, een ongeluk en een operatie, geen afscheid kan nemen van zijn geamputeerde been. Daarom besluit hij er een lamp van te maken.
Na een verschrikkelijke dag, waarop hij zijn baan als docent kwijtraakt en wordt aangereden, ontwaakt Jos Tax in het ziekenhuis. Minus rechterbeen. De arts betoogt dat hij geen andere keus had dan Jos’ been te amputeren. Toch wil Jos zijn been terug. Hij wil zijn trouwe onderdaan een laatste eer bewijzen door er een lamp van te maken. Alleen Robbie, een oud-leerling van Jos die op dezelfde kamer ligt, lijkt hem enigszins te begrijpen. Televisiedrama waarin de nu éénbenige Jos erop staat om zijn buitenissige idee realiteit te laten worden.

Titel: Centraal - Beenlampman
Jaar: 2019
Duur : 41 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2019

Actie & AvontuurGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.