De Kruisheren van Sint Agatha kozen voor een celibatair leven, maar onderling praten ze nauwelijks over hun seksuele onthouding. Een taboe dat voorzichtig bespreekbaar wordt gemaakt.
Al op jonge leeftijd kozen de Kruisheren van Sint Agatha, het oudste nog bewoonde klooster van Nederland, voor een celibatair leven. In deze kleine gemeenschap wordt nauwelijks gesproken over hun seksuele onthouding. Maar de behoefte om erover te praten is er wel degelijk, zo blijkt uit deze film die het taboe voorzichtig bespreekbaar maakt. In verstilde observaties en interviews over verlangens, worstelingen, twijfels en eenzaamheid, schetst de film een kwetsbaar en eerlijk beeld van mannen die voor een celibatair leven kozen.

Credits

Productiebedrijf
Van Osch Films
Distributie
Van Osch Films

Titel: Celibaat
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.