Psychol­o­gische thriller met Ellen ten Damme als schilderes die bespied en gefilmd wordt door een eenzame pompbe­di­ende met een mysterieus verleden en een dronken vader.
Met inzet van de leegheid van het zinderende woesti­jn­land­schap en veel draaiende camer­abe­weg­ingen wordt een broeierige sfeer opgeroepen in deze psychol­o­gische thriller over een eenzame pompbe­di­ende en diens verleden. Het vervallen, ouder­wetse benzines­ta­tion staat ergens op de grens van de bewoonde wereld en de verlaten woestijn. De pombe­di­ende is een in zichzelf gekeerde, vreemde jongen. De stille Steven doodt de tijd met het observeren en filmen met de bewak­ingscamera van vrouwen die af en toe bij het benzines­ta­tion stoppen. Vader Charly, eige­naar van de pomp, produceert goed­kope pornofilms en besteedt zijn tijd verder aan drinken en zijn zoon pesten. Op een dag stopt de mooie Helena bij de benzinepomp. Steven raakt geïn­trigeerd door de schilderes, die in een nabi­jgelegen hotel haar intrek neemt. Steven begint haar te bespieden en te filmen en legt contact. Dan krijgt hij op een dag een oude videoband, waar­door zijn verleden zich in flarden aan hem opdringt.

Titel: Castingx
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 33 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte