De oorlog is voorbij, de soldaten sluiten hun geliefden weer in de armen. Maar ook in vredestijd moet je wel goed uit je doppen blijven kijken, anders zit 'ze leefden nog lang & gelukkig' er écht niet in.
Met precies genoeg detail geeft Joost Lieuwma zijn op het oog eenvoudig geanimeerde personages de hoofdrol in schaamtevolle, ondeugende en gewelddadige animaties. We hebben het hier over het vergiftigen van een partner, het bed in duiken met een bosfee en het verwisselen van een Star Wars-lichtzwaard met een dildo. In de wereld van Cartoon-box eindigen zulke situaties steevast met dood en verderf. Echt toepasbaar op ons eigen leven zijn deze macabere levenslessen dan ook niet bepaald. Maar daar zullen we geen traan om laten.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Frame Order

Titel: Cartoon-box 67: Welcome Home
Jaar: 2017
Duur : 1 minuut
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

AnimatieHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.