Jonge rechercheur valt voor de mooie, vrijge­vochten Carmen. Eigen­ti­jdse hiphopversie van de opera van Bizet en een remake van de zwij­gende film Een Carmen van het noorden uit 1919.
De jonge en onzekere rechercheur Joz staat op het punt om te trouwen met de Marokkaanse Maryam. Onverwachts krijgt hij de grote zaak toegewezen van de moord op een pros­tituee. Zijn relatie komt op losse schroeven te staan wanneer hij door het onder­zoek de verlei­delijke Carmen ontmoet, een mooie, vrijge­vochten en ambitieuze jonge vrouw. Hij kan niet aan Carmen ontkomen en zet zijn toekomst op het spel. Hij is ervan over­tuigd dat zij de grote liefde voor het leven is. Joz zet al zijn principes aan de kant en wordt wie hij niet wil zijn. Naar de gelijk­namige novelle uit 1845 van Prosper Mérimée. Carmen van het noorden is een urban muziek­film, de eigen­ti­jdse hiphopversie van de wereld­wijd bekende, klassieke opera van Georges Bizet en een remake van de zwij­gende film Een Carmen van het noorden uit 1919 van Maurits Binger en Hans Nesna (de groot­vader van de regis­seur), die in 2007 opgenomen is in de Canon van de Neder­landse Film.

Titel: Carmen van het noorden
Jaar: 2009
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf winnaar

Beste Muziek (2009)
Pieter Perquin (Perquisite)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte