Drie broers wenden zich tot mensensmokkel om het visserijbedrijf van hun familie van de ondergang te redden. Een rauw verhaal over een ontwrichte familie door passie en wanhoop gedreven.
Een ongeval op de ijskoude Noordzee is de opmaat naar een rauw familiedrama. De oudste visserszoon van een gevelde patriarch ontdekt dat het familiebedrijf kopje onder dreigt te gaan aan een enorme schuldenlast. Terwijl de sluimerende conflicten met zijn twee broers aan de oppervlakte komen, grijpt hij naar een illegale uitweg om de zaak te redden en zijn achtjarige zoon een betere toekomst te geven. "Ik wilde werken met karakterkoppen die zouden passen in de harde wereld van de visserij", aldus Coulier over zijn eerste lange speelfilm.


Credits

Producent
Coproducent
Productiebedrijf
De Wereldvrede
Distributie
Dutch FilmWorks
Coproductiebedrijf
HALAL

Titel: Cargo
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

MaatschappijMisdaadDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.