Psychologische horrorfilm waarin de seksuele bevrijding van een vrouw via een erotisch dubbelleven alras omslaat in een gevangenis waaruit ze niet kan ontsnappen zonder zich bloot te geven.

De film begint met een citaat van Sigmund Freud: The sexual life of adult women is a dark continent for psychology. Wat volgt, is een psychologische horrorfilm waarin de seksuele bevrijding van een vrouw alras omslaat in een gevangenis waaruit geen ontsnapping mogelijk lijkt.
In raamvertelling ontvouwt zich het verhaal van Stella, die in flashbacks aan haar psychiater uitlegt hoe ze zich in de scene van erotische feesten begeven heeft om haar gezapige huwelijk te ontvluchten. Het dubbelleven gaat haar gemakkelijk af. ‘Ik ontdekte dat ik warempel goed ben in huilen, neuken en liegen.’ Op de bank bij de psychiater is Stella ongenaakbaar. En zo onaangedaan als Stella vertelt, zo feitelijk worden ook de seksscènes weergegeven. Maar de raamvertelling gaat een laagje dieper: op een ochtend wordt Stella opgesloten in een kelder wakker. Haar pas verworven zelfverzekerdheid over haar verlangens en lichaam brokkelt snel af in de handen van haar ontvoerder. Als na enkele dagen een andere vrouw bij haar wordt opgesloten, wordt de puzzel ingewikkelder. Stella moet zich blootgeven.


Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking

Titel: Caged
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.