Portret van een gezinshuis met zes pleegkinderen laat zien hoe de pleegouders spil zijn in een web van ouders, instanties en pleegkinderen, daarbij de balans zoekend tussen emoties en professionaliteit.

In Nederland zijn op dit moment zo'n twintigduizend kinderen uit huis geplaatst. En achthonderd van hen wonen in een van de bijna tweehonderd zogenaamde 'gezinshuizen'. Miriam en Frans Erlings runnen zo’n gezinshuis, met zes pleegkinderen waarvan er twee inmiddels zelfstandig wonen. Miriam en Frans moeten dagelijks het midden vinden tussen emotionele betrokkenheid bij de kinderen en de zakelijke professionaliteit van een huishouden.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Amsterdamse Filmstichting
Omroep
NCRV TV

Titel: BV Het gezin
Jaar: 2012
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.