Poëtische documentaire over Birma, in een tijd van politieke en economische transitie. Gezien door de ogen van vele Birmese dichters en de meest vooraanstaande dissidente poeet, Maung Aung Pwint, in het bijzonder.
Ondanks jaren van onderdrukking is poëzie nog steeds enorm populair in Birma (tegenwoordig Myanmar). Dichtkunst was voor de bevolking een steun om de zware jaren van militaire dictatuur te overleven. Met de recente opkomst van het internet kent het land zelfs meer online dichters dan bloggers. De verhalen en gedichten in deze documentaire draaien om de meest vooraanstaande nog levende dissidente dichter, Maung Aung Pwint, die vele jaren gevangen zat vanwege zijn poëzie en activisme. Een poëtische reis door een wonderlijk land waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Titel: Burma Storybook
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

MaatschappijGeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.