Een Vinex-vader’ raakt verwikkeld in een ordi­naire verkeer­sruzie. Dat is het begin van een nacht­merrie waarin zijn ego voor de ogen van zijn gezin wordt afge­peld. Deze orig­inele slash­er­film vol actie brengt je vakkundig tot het puntje van je (auto)stoel.

Wat gebeurt met iemand, wanneer zijn schild van zelfvertrouwen de volle laag krijgt? Op weg met zijn gezin naar een verjaardagsweekend bij zijn ouders, voelt Hans zich gedwars­boomd door een medewegge­bruiker. Verzekerd van zijn eigen gelijk daagt hij zijn tegen­stander uit, helaas met averechts effect. Zijn ego gekwetst, zijn vrouw boos, zijn kinderen teleurgesteld, zijn vijand nu pas echt goed op oorlogspad. Zo veran­dert het toch al verve­lende uitstapje in een thriller waarin hij de cont­role dreigt te verliezen. 

Bekijk de trailer.

Titel: Bumperkleef
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020

DramaThrillerMisdaadFamiliebanden

Gouden Kalf winnaar

Beste Sound Design (2020)
Marco Vermaas

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2020)
Laurette Schillings
Beste Film (2020)
Frans van Gestel
Beste Film (2020)
Arnold Heslenfeld
Beste Regie (2020)
Lodewijk Crijns
Beste Muziek (2020)
Steve Willaert

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte