Wat zoekt een jonge vrouw die alles heeft in de armen van andere, lelijke mannen? Mini­mal­is­tisch en mysterieus relatiedrama laat de inter­pre­taties bewust over aan het publiek.

Aan de opper­vlakte lijkt het leven van de Duitse Char­lotte het ideaal plaatje: een knappe vent, een zoontje en een artsen­baan in Brussel. Deson­danks huurt ze in het geniep een hotelkamer waar ze seks heeft met een aantal van haar mannelijke proef­per­sonen. Met uiter­lijkheden of een allesverzen­gende passie hebben haar buitenechtelijke escapades niets van doen; de hotelkamer lijkt bijna de setting voor klin­ische exper­i­menten. Haar onbe­wogen uiter­lijk verraadt nage­noeg niets van Char­lottes drijfv­eren; in dit mini­mal­is­tische drieluik dat uitein­delijk in India wordt afges­loten blijken haar bewee­gre­denen niet alleen een mysterie voor haar man, maar ook voor haarzelf én de kijker. Nanouk Leopold analy­seert in haar vierde film opnieuw onder­linge relaties, met spaarzame dialogen en uiterst precieze shots, waarin de omgeving en archi­tec­tuur verlengstuk worden van de person­ages. De opge­worpen vragen zijn belan­grijker dan de antwo­orden: Brownian Move­ment laat de inter­pre­taties bewust over aan het publiek.

Titel: Brownian Movement
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2011)
Nanouk Leopold
Beste Regie (2011)
Nanouk Leopold

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2011)
Elsje de Bruijn
Beste Muziek (2011)
Harry de Wit
Beste Mannelijke Bijrol (2011)
Kuno Bakker
Beste Film (2011)
Stienette Bosklopper

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte