Ode aan de plattelandscultuur: kameraadschap, liefde, werk, toekomst en oneindige ruimte en vrijheid. Een jaar uit het leven van twee hechte vriendengroepen uit Overijssel.
Hoe is het om als jongere op te groeien op het platteland? Deze documentaire volgt een jaar lang, van jaarwisseling tot jaarwisseling, twee hechte vriendengroepen uit Overijssel: tieners uit Espelo en twintigers uit Nieuwleusen. Het begint met carbidschieten tijdens oud en nieuw, waarna onder meer een paasvuur, autocrosswedstrijden en de Fokveedag volgen. De film registreert de plattelandscultuur zonder commentaar en toont zo waar het om draait: kameraadschap, liefde, werk, toekomst, en oneindige ruimte en vrijheid.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
VPRO
Omroep
VPRO

Titel: Brommers kiek'n
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 29 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.