Zuid-Afrika,1963. Eén man is bereid zijn leven te offeren voor de vrijheid van zijn volk: Nelson Mandela. Maar is advocaat Bram Fischer op zijn beurt bereid zijn leven op te offeren voor Mandela's vrijheid?

Op een winterdag in juli 1963 arresteert de Zuid-Afrikaanse politie een aantal kopstukken van de verboden anti-apartheidsbeweging ANC. Nelson Mandela, hier voor het eerst gespeeld door een Zuid-Afrikaanse acteur, was al eerder opgepakt. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer probeert te voorkomen dat de doodstraf wordt uitgesproken. Morele dilemma's en groeiende twijfel aan geweldloos verzet in een met veel gevoel voor authenticiteit neergezet historisch drama.

Credits

Producent
Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid

Titel: Bram Fischer
Jaar: 2017
Duur : 2 uur, 6 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017

PolitiekDramaGeschiedenis

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2017)
Jean van de Velde
Beste Acteur (2017)
Peter Paul Muller

Gouden Kalf nominaties

Beste Sound Design (2017)
Nardi van Dijk
Beste Film (2017)
Richard Claus

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.