Als de gehersenspoelde Sam op zoek gaat naar zijn identiteit stuit hij op een levensgevaarlijke samenzwering op het hoogste niveau. Eerste Nederlandse sci-fi thriller, gebaseerd op Mirjam Mous’ bestseller.
Wanneer Sam in een drukke metro ontwaakt, heeft hij geen idee waar en wie hij is. Hij is zijn geheugen kwijt, net als Lara, het meisje dat hij in de metro ontmoet. In een web van machtsmisbruik en manipulatie gaan de jonge Sam en Lara op zoek naar hun identiteit. De levensgevaarlijke tocht leidt naar een gesloten heropvoedingsinstituut, waar een gewelddadige coach jongeren met een speciale gave traint en ‘chipt’ voor de Nationale Veiligheid. Het grimmige en spannende jeugdavontuur is de eerste Nederlandse sci-fi thriller, gebaseerd op de bestseller van Mirjam Mous.

Titel: BOY 7
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015

RomantiekDramaThrillerActie & Avontuur

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2015)
Ella-June Henrard
Beste Acteur (2015)
Matthijs van de Sande Bakhuyzen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.