Op zoek naar het echte verhaal van Boudewijn Büch, aan de hand van dagboeken, brieven en foto’s uit zijn privé-archief. Waarom moest hij zich met zijn verhalen pantseren tegen het echte leven?
Schrijver en tv-persoonlijkheid Boudewijn Büch kreeg na zijn dood het etiket leugenaar opgeplakt. Deze film gaat op zoek naar zijn echte verhaal. Büchs biograaf Eva Rovers vertelt over zijn dagboeken, brieven en foto’s. Uit die zeer persoonlijke bronnen groeit het beeld van een overgevoelige jongen, die opgroeit tot een kwetsbare man die zich met zijn verhalen pantsert tegen het echte leven. Natuurlijk ontspoort hij daarbij en slaat het echte leven terug. Voor Büch gaan lijden, afzondering en eenzaamheid bij zijn lot als schrijver horen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Research
Geluidsnabewerking

Titel: Boudewijn Büch, verdwaald tussen feit & fictie
Jaar: 2016
Duur : 57 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Kunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.