Macabere, absur­dis­tische thriller over een vreemdeling die plots voor de deur staat en een reeks veron­trustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een welgesteld gezin ontketent.
Macabere, absur­dis­tische thriller over Borgman, een vreemdeling die aanbelt bij een modernistische villa met de vraag of hij in bad mag. Eenmaal binnen blijkt hij niet van plan weer weg te gaan. Geholpen door wat hand­langers ontke­tent hij een reeks gebeurtenissen die steeds bizardere vormen aanneemt, waar­door langzaam maar zeker de zorgvuldig opgerichte façade van de bewoners van de villa afbrokkelt. Sinds acht­en­dertig jaar de eerste Neder­landse film die meedeed in de hoofd­com­petitie van Cannes.

Titel: Borgman
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 53 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

MisdaadRomantiek

Gouden Kalf winnaar

Beste Film (2013)
Marc van Warmerdam
Beste Scenario (2013)
Alex van Warmerdam
Beste Actrice (2013)
Hadewych Minis

Gouden Kalf nominaties

Beste Regie (2013)
Alex van Warmerdam
Beste Vrouwelijke Bijrol (2013)
Annet Malherbe

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2013)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte