De 97-jarige Peer woont al meer dan vijftig jaar alleen in een vervallen Brabantse boerderij. De buitenwereld houdt hij buiten de deur, maar tegen het bezoek van de filmmaker zegt hij geen nee. Een verstild portret.
De 97-jarige boer Peer woont al meer dan vijftig jaar alleen in zijn Brabantse boerderij, net zo oud en versleten als de bewoner zelf. Peer leidt een leven zonder enige luxe. Met kromme rug en nog maar een paar koeien op stal boert hij stug door. De buitenwereld houdt hij gewoonlijk buiten de deur, maar het bezoek van een filmmaker lijkt hem te interesseren. Wie is Peer en wat gaat er in hem om? Voorzichtig vertelt hij over vroeger, over zijn ouders en over de oorlog.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Van Osch Films
Omroep
Omroep Brabant

Titel: Boer Peer
Jaar: 2017
Duur : 41 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.