De in Oekraïne gefilmde clip oogt als een stijlvolle actiefilm. Fans van Boef renden in hun onderbroek over straat om het openingsshot van deze videoclip na te doen voor de Habiba-challenge.
De clip die de zogenoemde Habiba-challenge ontketende. Het openingsshot van vlogger/rapper Boef die in zijn boxershort over straat rent, werd massaal nagedaan op onder andere Instagram. Boef besloot de challenge te koppelen aan een inzameling voor Giro 555, waarmee hij geld inzamelde voor de bestrijding van hongersnood in Afrika. De in Oekraïne opgenomen videoclip oogt als een stijlvolle actiefilm uit de jaren negentig en laat zien hoe Boef op straat rondzwerft, ‘gefocust op verdienen’, terwijl zijn ‘habiba’ eenzaam en alleen thuis zit.

Credits

Productiebedrijf
Cake Film & Photography

Titel: Boef - Habiba
Jaar: 2017
Duur : 4 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2017

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.