Een jonge, voortvluchtige crimineel probeert een nieuwe start te maken in het Schotse stadje Forres. In deze bijzondere mengeling van fictie en documentaire spelen de inwoners van Forres zichzelf.
De jonge, voortvluchtige crimineel Bodkin Ras is op zoek naar een nieuwe start. Die vindt hij in het Schotse Forres. Een vreemdeling valt meteen op in het plaatsje, terwijl Bodkin zich juist gedeisd wil houden. In eerste instantie is hij een buitenstaander, maar de inwoners lijken hem langzaam te accepteren en zelfs te omarmen. Helaas kan hij zijn verleden niet zomaar van zich afschudden. Hoofdrolspeler Bayat is de enige acteur in deze mengeling van fictie en documentaire. De anderen spelen zichzelf en hun verhalen zijn verwerkt in de film.

Credits

Coproducent
Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Revolver Amsterdam
Inti Films
Distributie
Mokum Filmdistributie
Postproductiebedrijf
Filmmore

Titel: Bodkin Ras
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2016

MisdaadDramaMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.